Prvega novembra bogoslužja marsikje na pokopališčih

Prvega novembra bogoslužja marsikje na pokopališčih

V nedeljo, prvega novembra, ko se bomo spomnili vseh, ki jih ni več med nami, bodo po številnih cerkvah in pokopališčih slovesna bogoslužja.

Na Sveti Ani bo ob 10. uri sveta maša v tamkajšnji cerkvi, ob 14. uri pa na pokopališču, pri obeh mašah bo sodeloval škof Jožef Smej. V Benediktu se bodo verniki lahko udeležili dopoldanskih svetih maš ob sedmi in deseti uri, popoldne ob 14. uri pa bo maša na pokopališču. V župniji Sveti Jurij v Slovenskih goricah bosta maši ob 7. in 10. uri, ob 13.30 se bo v cerkvi pričela molitev za rajne, ob 14-ih pa sveta maša. Po maši se bodo verniki v procesiji odpravili najprej na staro, potem pa še na novo pokopališče.

V Lenartu bodo dopoldanske maše, kot je v navadi – ob 6.30, 8.00 in 10. uri v cerkvi, ob 14. uri pa v mrliški vežici na pokopališču, nato sledi blagoslov grobov. V župniji svetega Ruperta v Voličini bosta dopoldanski bogoslužji v cerkvi, in sicer ob sedmi in deseti uri, ob 14-ih pa bo maša z blagoslovom grobov na pokopališču. V Sveti Trojici bodo dopoldanske svete maše ob 6.45, 8.00 in 10. uri, slovesna ob 14. uri v cerkvi, nato pa sledi procesija na pokopališče, kjer bo blagoslov grobov. In še Cerkvenjak – župnija svetega Antona: ob 7. in 10. uri bosta maši v cerkvi, ob 14-ih pa na pokopališču, kjer bo prav tako blagoslov grobov.

Ob tem dodajmo, da pa bo prihodnjo nedeljo, 8. novembra v Cerkvenjaku še blagoslov obnovljene kapele, in sicer ob 15. uri v Cenkovi.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X