728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Čarovnice, še bolj pa vino, v Svečino privabilo številne pohodnike

FOTO: Čarovnice, še bolj pa vino, v Svečino privabilo številne pohodnike

Čarovnice, še bolj pa odlična svečinska vina in lepo vreme je minulo soboto, na mednarodno pot nordijske hoje med vinogradi – Vinotour, privabilo številne pohodnike. Ob noči čarovnic so svojo vinsko ponudbo poti Vinotour tudi v samem imenu lepo združili in sam dogodek poimenovali „HelloVINO“.

 

7 10

Po jutranjem ogrevanju, izposoji palic za nordijsko hojo in okrepčilu na igrišču pod svečinskim gradom, so se pohodniki podali na dobrih 11 kilometrov dolgo pot med vinogradi.

1 2

Na tokratnem pohodu so pohodnike prijazno sprejeli in pogostili na kmetiji Ivana in Brigite Kren, pokušali so vino in jabolka Tomaža Krena, na poti je za okrepčilo poskrbelo vinogradništvo Kušter, pot je potem vodila nekaj časa tudi po avstrijski vinski poti, skrivnostno ponudbo so za pohodnike pripravili Valdhuberjevi, podali so se v najglobjo klet družine Mukenauer in pot zaključili na kmetiji Pliberšek.

3 4 5 6 8 9 11 12  14  16 17 1315

Naj vas spomnimo…

Na pobudo Turističnega društva Svečina v občini Kungota in sosednje avstrijske občine so oblikovali prvo mednarodno pot nordijske hoje med vinogradi, imenovano Vinotour, ki je bil pred časom opažena in nagrajena tudi v širšem slovenskem prostoru (Pot leta 2014). V omenjenem turističnem društvu skozi vse leto pripravijo različne tematske pohode po tej poti. Tako so že tradicionalni valentinovi pohodi, pohodi v maskah… in zadnja leta tudi pohod ob noči čarovnic. Pot vključuje številne vinogradnike in njihovo ponudbo na slovenski in avstrijski strani, cesto v obliki srca, razgledni stolp na Plačkem vrhu, vinogradniški muzej na Keblu in še veliko drugega. Vinotour ima tri krožne poti, ki potekajo na obeh straneh meje, pohodniki pa jih lahko prehodijo poljubno po svojih zmožnostih in željah.

18

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X