728×90 – glava
728×90 – glava
Največje martinovanje v Sloveniji v Mariboru

Največje martinovanje v Sloveniji v Mariboru

Martinovanje v Mariboru je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere nekaj tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije.

Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja spremljata bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba. Martinovanje v mestnem središču obogatijo s prihodom vinskih kraljic, bračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni. Danes se bo dogajanje na Trgu Leona Štuklja pričelo ob 11. uri in 11 minut. Zbrane bodo vse do večera zabavali Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci s pevcem Rudijem Kranerjem, Ansambel Saša Avsenika in Ansambel Gadi.

Nastopila bo Akademska folklorna skupina Študent, predstavili se bodo vinarji, vinske kraljice, opravili pa bodo tudi svečani krst mošta. Prireditev ob svetem Martinu, svetniku, ki mošt spremeni v vino, pomeni simboličen zaključek vsega vinogradnikovega prizadevanja, hkrati pa tudi zaključek Festivala Stare trte, vrhunskega festivala vina in kulinarike, kulture in zabave, ki ga prirejamo v čast Stari trti, najstarejši trti na svetu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X