728×90 – glava
728×90 – glava
Otvoritev in blagoslov mostu in ceste v Zgornjem Porčiču

Otvoritev in blagoslov mostu in ceste v Zgornjem Porčiču

Konec septembra je podjetje Komunala Slovenske gorice pričelo z gradnjo nadomestnega mostu in s sanacijo ceste Novak – Dobaja v Zgornjem Porčiču v občini Sveta Trojica. Tam je voda v potoku Ročica močno spodjedla temelje mostu, hkrati pa se je cesta na tem odseku vse bolj posedala oziroma vdirala proti strugi Ročice.

Občina Sveta Trojica je slabo stanje mostu prijavila kot naravno nesrečo na Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Pri tem je bila uspešna in je uspela s strani države pridobiti slabih 80 tisoč evrov za sanacijska dela. Ostali denar – gre za okoli 25 tisoč evrov – bodo zagotovili iz občinskega proračuna. Po izvajalski pogodbi je bilo predvideno dokončanje del do konca oktobra, poleg gradnje nadomestnega mostu, ki bo poleg pretočnosti prometa zagotavljal tudi boljšo pretočnost vodotoka, so na tistem območju sanirali tudi potok Ročica.

Ob tem pa so uredili še okoli 200 metrov ceste. Otvoritev in blagoslov nove pridobitve – mostu in ceste bo ta petek, 13. novembra ob 15. uri. Kot so nam sporočili, se bodo zbrali pri mostu, po blagoslovu in otvoritvi pa sledi družabno srečanje pri domačiji Postružnik v Zgornjem Porčiču.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X