Hujša prometna nesreča v Lormanju

Hujša prometna nesreča v Lormanju

Na avtocesti  A5 – uvoz Lenart, iz smeri Lenarta v smeri Maribora se je včeraj zgodila hujša prometna nesreča.

64-letni moški, doma iz Spodnje Voličine, vozil osebni avtomobil, označen s preizkusnima tablicama, po pospeševalnem pasu avtoceste A5 – uvoz Lenart, iz smeri Lenarta v smeri Maribora. Na koncu pospeševalnega pasu je zmanjšal hitrost, nato pa naglo zavil v levo ter zapeljal preko sredinskega oz. voznega pasu na skrajno levega oz. prehitevalni pas. S tem je zaprl pot 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Avstrije, ki je pravilno vozil po prehitevalnem pasu avtoceste A5 iz smeri Lenarta v smeri Maribora. Slednji je zato s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila slovenskega državljana, ki je bilo v času trčenja oz. trenutek pred trčenjem skoraj pravokotno na prehitevalnem pasu.

Slovenski državljan je ostal ukleščen v njegovem vozilu in so ga s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci. Oba voznika, ki sta bila v vozilih sama, sta se v trčenju telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Avstrijski državljan je utrpel lahke telesne poškodbe, slovenski državljan pa je ponoči v UKC Maribor, zaradi prehudih poškodb umrl.

Na cestah na območju Policijske uprave Maribor se je v letošnjem letu zgodilo 17 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 18 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta se je zgodilo 15 takšnih nesreč, v njih pa je umrlo enako število ljudi, kot letos.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X