728×90 – glava
728×90 – glava
Županja občine Sveti Andraž na študijskem obisku v Bruslju

Županja občine Sveti Andraž na študijskem obisku v Bruslju

Županja občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler se je odzvala na povabilo Evropske komisije v Sloveniji in se udeležila študijskega obiska v Bruslju, ki je potekal prejšnji teden.

Prvi dan obiska so udeleženci spoznavali vloge in pristojnosti Evropske komisije in strukturnih skladov v Sloveniji. Na kosilu so se udeleženci srečali z namestnikom generalnega direktorja Evropske komisije za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo g. Zoranom Stančičem. Sledila je predstavitev NATURE 2000, ki pokriva tudi dobršen del občine Sv. Andraž, programa LIFE in predstavitev Evropskega socialnega sklada v Sloveniji. Na tro-dnevnem obisku so se seznanili tudi z delovanjem Odbora regij, kjer uresničujejo svoje interese predvsem lokalne skupnosti. Sledil je obisk palače Berlaymont, kjer je predstavnik Generalnega direktorata Evropske komisije za notranje zadeve predstavil Agendo za migracije.

Pred povratkom pa se je Vudlerjeva srečala z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc, ki je predstavila delo svojega resorja.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X