728×90 – glava
728×90 – glava
Končan projekt celovite oskrbe severovzhodne Slovenije s pitno vodo

Končan projekt celovite oskrbe severovzhodne Slovenije s pitno vodo

Projekt celovite oskrbe severovzhodne Slovenije s pitno vodo, s katerim je 12 občin s področja Slovenskih goric uredilo vodooskrbno infrastrukturo in prebivalcem zagotovilo nemoteno oskrbo s kakovostno pitno vodo, je končan.

Vrednost projekta po investicijskem programu je znašala 15,6 milijona evrov, izveden pa je bil za 11 milijonov evrov. Nosilka projekta je bila občina Lenart, zato je ob zaključku tu potekala tudi novinarska konferenca. Župan Janez Kramberger je povedal so s projektom zagotovili nemoteno oskrbo s pitno vodo za 37.000 prebivalcev ter omogočili priključitev približno 5000 novih uporabnikov na vodovodno omrežje.

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

V projekt celovite oskrbe severovzhodne Slovenije se je vključilo 12 občin severovzhodne Slovenije oz. Slovenskih goric:, Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Gornja Radgona, Kungota, Maribor, Pesnica, Sv. Ana, Sv. Jurij, Sv. Trojica v Slovenskih goricah, Šentilj in Lenart. V okviru projekta so prebivalci pridobili sodobno vodovodno infrastrukturo, ki jim zagotavlja redno oskrbo s pitno vodo. Nanj je zdaj lahko priključena večina gospodinjstev oziroma uporabnikov z območja severozahodnih Slovenski goric. Nekaj podrobnosti pa je pojasnil Avgust Zavernik iz občine Lenart, ki je nosilka tega projekta:

POSNETEK: AVGUST ZAVERNIK

Projekt je bil sofinanciran iz več virov, in sicer je 71,35 odstotka upravičenih stroškov sofinancirala EU iz kohezijskega sklada, 12,59 odstotka je prispevala država, ostalih 16,06 odstotka upravičenih in preostalih stroškov pa so prispevale sodelujoče občine. O samem Operativnem programu razvoja prometne in okoljske infrastrukture znotraj katerega se je odvijal omenjeni projekt je pojasnil Bojan Erjavec iz Ministrstva za okolje in prostor:

POSNETEK: BOJAN ERJAVEC

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X