728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Otvoritev obnovljene knjižnice v Lenartu

FOTO: Otvoritev obnovljene knjižnice v Lenartu

20. november je tradicionalen praznični dan slovenskih splošnih knjižnic. Naslov letošnjega praznovanja pa je “Knjižnice povezujejo”.

Osrednja slovenska prireditev z okroglo mizo na temo povezovanja letos poteka v Novem mestu, na njej pa bo podeljena tudi nagrada Združenja splošnih knjižnic za najboljši projekt v splošnih knjižnicah. Hkrati na dan in v tednu okoli njega potekajo različne aktivnosti po vseh slovenskih splošnih knjižnicah. Tudi Mariborska knjižnica vsako leto zaznamuje ta dan – letos bo potekal v znamenju treh dogodkov. V sredo, 18. novembra je potekala Pravljična šola, dopoldanske pravljice za otroke in pravljični večer. V četrtek je bila svečana predaja 4000 zbranih podpisov podpore reševanju prostorskih problemov osrednje knjižnice ter projektu izgradnje novih prostorov. Podpise je v družbi knjižničarjev županu Mestne občine Maribor, dr. Andreju Fištravcu, predal predsednik sveta knjižnice, g. Gorazd Mazej. Danes, v petek, 20. novembra pa bo potekala slovesna otvoritev novih prostorov knjižnice Janka Glaserja Ruše.

Dan splošnih knjižnic praznujejo tudi v Lenarški knjižnici. V torek so zbrani lahko prisluhnili predavanju Snježane Ristić z naslovom Nevidna stran uspeha. V petek, na sam praznik pa bo, zvečer ob 18. uri, potekal Pravljični večer za odrasle. Pričakujejo pet pravljičarjev, svoj nastop pa pripravljajo tudi učenci baletnega oddelka Glasbene šole Lenart.

V knjižnici Lenart so pa ponosni tudi na adaptirane in obnovljene prostore, ki so jih slovesno predali namenu 11. novembra. 

DSC_0110 DSC_0111 DSC_0112 DSC_0113 DSC_0114 DSC_0115 DSC_0116 DSC_0117 DSC_0118

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X