728×90 – glava
728×90 – glava
Tradicionalni slovenski zajtrk tudi na Sv. Ani

Tradicionalni slovenski zajtrk tudi na Sv. Ani

Na osnovni šoli in v vrtcu na Sv. Ani so Dan slovenske hrane, ki smo ga praznovali 17. novembra, združili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. S tem projektom želijo opomniti, kako sta v današnjem času pomembna zajtrk in predvsem uživanje hrane, pridelane v Sloveniji.

S tem projektom želijo, predvsem domači pridelovalci hrane, vzpodbuditi širšo javnost da bi čim več ljudi zajtrkovalo slovensko, lokalno pridelano hrano, da se bo v šolah in vrtcih več govorilo o pomenu kmetijstva in čebelarstva, pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja. O tem kako so zajtrkovali danes naši najmlajši na Sv. Ani, pa ravnatelj tamkajšnje šole, Boris Mlakar.

POSNETEK: BORIS MLAKAR

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk vsako leto več sodelujočih izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. S tem tudi javnosti predstavljajo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujajo k pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščajo o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa se v tem okviru namenja pomenu gibanja in ohranjanju čistega okolja. Tudi letos so v glavnem otroci v vrtcih in učenci v osnovnih šolah zajtrkovali črn kruh, med, jabolko, mleko in maslo – vse domačega porekla.

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X