728×90 – glava
728×90 – glava
Ob sobotah v Galerijo Krajnc v Lenartu

Ob sobotah v Galerijo Krajnc v Lenartu

Galerija Krajnc in Likovno društvo Lajči Pandur iz Lenarta v mesecu novembru in decembru pripravljata dneve odprtih vrat.

Ti bodo potekali vsako soboto dopoldan, obiskovalcem pa bodo ob umetniških užitkih ponudili tudi skodelico kave in kozarec vina iz „selčkega“ hribčka. V galeriji je še vedno na ogled likovna razstava del nastalih na 10. mednarodni likovni koloniji, ki je tudi letos potekala na otoku Krku. Ob sobotah imajo zdaj ljubitelji likovne umetnosti priložnost, da obiščejo galerijo, kjer jim bo Konrad Krajnc z veseljem o letošnjem ustvarjanju na morju povedal kaj več. Letos je sodelovalo 10 mladih likovnikov: Tjaša in Nika Gamser, Tjaša in Karin Rojko, Lara in Sara Majer, Jana Zorko, Tina in Miha Pliberšek in domačinka Matea Softič. Delavnica na morju je nadgradnja in nagrada za likovne delavnice, ki potekajo že 22 let.

Na 10. jubilejni mednarodni likovni delavnici za mlade – Krk 2015 je nastalo več kot 80 del, ki odsevajo vroče julijsko sonce, morje, oljke in mladostna energija. Za mlade je zelo pomembno, da lahko razstavijo svoja dela, saj tako postanejo prepoznavni pri kulturnem občinstvu in tudi v medijih.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X