728×90 – glava
728×90 – glava
Ruše, Selnica in Lovrenc združeni v LAS DRAVA

Ruše, Selnica in Lovrenc združeni v LAS DRAVA

V preteklem tednu so se tudi uradno začele aktivnosti za ustanovitev Lokalne akcijske skupine na območju občin Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju, imenovane “LAS DRAVA”, preko katere bodo v obdobju sedmih let imeli možnost financiranja projektov s črpanjem nepovratnih sredstev namenjenih za lokalni razvoj.

Iniciativna skupina za ustanovitev LAS-a v vseh omenjenih občinah pripravlja predstavitev aktivnosti za ustanovitev in kasnejše delovanje “LAS DRAVA” ter možnosti koriščenja nepovratnih sredstev v naslednjih letih 2016-2023. Prva predstavitev v Lovrencu na Pohorju je že potekala v torek, v sredo 25. novembra so se zainteresirani zbrali  v Rušah v Mali dvorani CEZAMA ter danes v četrtek 26. novembra še v Selnici ob Dravi, ob 19.00 v kletnih prostorih občine.

“LAS DRAVA” bo delovala kot pogodbeno partnerstvo članov iz treh sektorjev: javnega (občine, zavodi, javne institucije), ekonomskega (gospodarske družbe, s.p., kmetije z dopolnilno dejavnostjo, ipd.) in civilnega (društva, kmetije, posamezniki).

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X