Prireditve v pričakovanju leta 2016 v Lenartu

Prireditve v pričakovanju leta 2016 v Lenartu

Tudi v Lenartu so pripravili v pričakovanju leta 2016 en kup prireditev, ki bodo predvsem ob koncih tednov tudi v osrčju Slovenskih goric poskušale pričarati praznično vzdušje.

V Knjižnici Lenart pripravljajo pravljične ure in danes so priredili tudi dan odprtih vrat, na Trgu Osvoboditve se bo vsak petek in soboto do božiča odvijal božično-novoletni sejem s ponudbo raznih izdelkov in domačih dobrot, vsak večer bo tudi kakšna predstava za otroke, te bo še obdaril eden od dobrih mož, sicer pa bodo nastopila številna domača društva in glasbeniki, kot gostja 18. decembra prihaja v Lenart Neisha. Podrobneje o božično-novoletnem sejmu Milena Grabušnik z lenarške razvojne agencije.

POSNETEK: MILENA GRABUŠNIK

Praznično čajanko 9. decembra pripravlja lenarška glasbena šola, v Twirling plesnem in mažoretnem klubu Lenart pa pripravljajo Božično rajanje, v cerkvi Sv. Lenarta velja prisluhniti Božičnemu koncertu domačega mladinskega pevskega zbora, Čas okrog božiča je poseben tudi v Selcah, svoje prireditve pa bosta pripravili tudi obe osnovni šoli. Le nekaj sto metrov iz Lenarta, v Radehovi, stoji cerkvica, v kateri bo dva vikenda (12. in 13. ter 19. in 20. decembra) zaživela Radehovska božičnica, gre za dramsko uprizoritev zgodbe Zakaj je plašč Božje Matere tako dolg, ki jo je spisala Stanka Devjak, in vključuje tudi žive jaslice. Praznično decembrsko vzdušje se bo zaključilo s silvestrovanjem na prostem.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X