728×90 – glava
728×90 – glava
Ponovno bo zaživela Radehovska božičnica

Ponovno bo zaživela Radehovska božičnica

Kulturno društvo Delavec Lenart je bilo ustanovljeno leta 2007. Pri delu društva se prepletajo različna ustvarjalna področja: dramska igra, petje, ples in likovno ustvarjanje.

V zadnjih treh letih se društvo zelo uspešno predstavlja z igranimi dramskimi odlomki na prireditvi Agatine skrivnosti. Za slednje so v letu 2015 ‘za izvirno zasnovo, vrhunsko izvedbo dogodka, visoko umetniško raven projekta Agatine skrivnosti in promocijo Občine Lenart’ prejeli tudi visoko priznanje Občine Lenart: Srebrni lenarški grb. Eden od projektov, ki pa ga tudi peljejo že drugič je Radehovska božičnica oz. uprizoritev zgodbe Zakaj je plašč Božje matere tako dolg. Več pa predsednik omenjenega društva Miroslav Mauko.

POSNETEK: MIROSLAV MAUKO

V adventnem času letos so pripravili kar 12 uprizoritev. Prvi adventni vikend so gostovali v cerkvici Frauenkirche v sosednjem Bad Radkersburgu v Avstriji, dva vikenda pa je osrednje prizorišče božične zgodbe Radehovska cerkvica pri Lenartu, uprizoritev bo tudi ta vikend, v soboto in nedeljo ob 17. in 19. uri.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X