728×90 – glava
728×90 – glava
Aktualno iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Aktualno iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Na seji občinskega sveta v Vitomarcih minuli teden so svetniki tudi v drugem branju potrdili občinski proračun za leto 2016. Pri tem je potrebno povedati, da ga niso sprejeli soglasno, saj sta dve svetnici glasovali proti, zmotilo naj bi ju 100 tisoč evrov rezerviranih sredstev, ki jih občina- kot je pojasnila županja Darja Vudler – potrebuje kot lastni delež v primeru, da bodo uspešni pri črpanju evropskih sredstev.

Sicer pa andraški proračun na strani prihodkov znaša milijon 215 tisoč evrov, na odhodkovni strani milijon 272 tisoč, razliko pa predstavlja prenos sredstev iz leta 2015. Za investicije imajo predvidenih 438 tisoč evrov, porabili pa jih bodo za dokončanje modernizacije ceste proti Cerkvenjaku, za vodovod v Vitomarcih, modernizacijo ceste Brezovjak – Župetinci – Novinci in odseka Vitomarška vas in Krčevinka. V prihodnjem letu se bodo lotili še izgradnje medgeneracijskega športnega parka, uredili pa bodo tudi pokopališče in vežico s parkirišči, nekaj denarja pa imajo rezerviranega za sofinanciranje izgradnje Osnovne šole Ljudevita Pivka Ptuj.

Ob tem dodajmo, da bo 31. decembra pred večnamensko dvorano v Vitomarcih potekalo silvestrovanje na prostem. Od 22. ure dalje pripravljajo mehansko glasbo, ognjemet in nagovor županje.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X