728×90 – glava
728×90 – glava
V Gornji Radgoni že 10. Trstenjakovi večeri

V Gornji Radgoni že 10. Trstenjakovi večeri

V župniji svetega Petra v Gornji Radgoni so leta 2000 pričeli z organizacijo prvih Nikodemovih večerov, ki pa so jih ob 100-letnici rojstva radgonskega rojaka, teologa, psihologa, akademika, filozofa in častnega občana Občine Gornja Radgona doktorja Antona Trstenjaka in ob 10. obletnici njegove smrti leta 2006 preimenovali v Trstenjakove večere.

Letošnji bodo že deseti po vrsti, pričeli pa se bodo danes, v petek 8. januarja v Trstenjakovem domu v Gornji Radgoni kjer bo predaval doktor Igor Bahovec, in sicer na temo slovenske družine v luči sinode. Predavanje se bo začelo ob 19. uri, predavatelj pa bo spregovoril o posredovanju izkustva lepote ter o smisla zakona in družine naslednjim generacijam, prav tako o dopolnjevanju moškega in ženske ter o pomenu usmiljenja do vseh ljudi.

V soboto 9. januarja prav tako ob 19. uri pa bo na tematsko vsebino z naslovom Vzgajaj, izobrazba ni dovolj spregovoril Marko Juhart, specialni pedagog in poklicni vzgojitelj za otroke z motnjami vedenja ter specialist za obnašanje. Tokrat bo predaval o preventivi in ravnanju staršev, vzgojiteljev in ostalih, da bi otroci postali samostojni, uspešni in zdravi odrasli ljudje. Ob tem dodajmo, da bo to soboto 9. januarja potekal tudi 12. Trstenjakov pohod do Rodmošcev, Trstenjakove rojstne hiše. Pohodniki se bodo zbrali na treh različnih lokacijah, in sicer ob 9. uri v Gornji Radgoni pri Aleji velikih, ob 10-ih na Orehovskem Vrhu pri domačiji Šolar in ob 10.30 v Negovi pred trgovino Mercator.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X