728×90 – glava
728×90 – glava
Na Osankarici so se spomnili 73 let padca Pohorskega bataljona

Na Osankarici so se spomnili 73 let padca Pohorskega bataljona

Na Osankarici je pri Treh žebljih je minulo soboto potekala spominska slovesnost ob 73. obletnici zadnjega boja Pohorskega bataljona.

S programom, ki ga je tudi letos pripravilo šest občin izpod Pohorja, se je več kot tisoč udeležencev spomnilo krvavih dogodkov v drugi svetovni vojni. Slavnostna govornica na Pohorju je bila ministrica za obrambo Andreja Katič, ki se je poklonila spominu borcem legendarnega Pohorskega bataljona in se jim zahvalila za vse, kar so storili za našo domovino. Ob tem je posebej spomnila, da danes živimo v miru, kar je velik privilegij, ni pa samoumeven. Kot je poudarila, je varnost zelo spremenljiva dobrina in vrednota, za katero si je treba neprestano prizadevati, za njeno ohranjanje pa moramo biti kot zrela država notranje usklajeni, usposobljeni, opremljeni in pripravljeni.

Napoved organizatorjev, med katerimi so vsako leto Mestna občina Maribor ter občine Ruše, Zreče, Oplotnica, Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica, se je uresničila, saj se je tudi letos prireditve udeležilo več tisoč obiskovalcev.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X