728×90 – glava
728×90 – glava
Naj podjetniška ideja za leto 2015

Naj podjetniška ideja za leto 2015

V petek, 15. januarja so v slavnostni dvorani Gimnazije Ptuj na svečanem dogodku razglasili zmagovalce za Najpodnjetniško idejo za leto 2015.

Na razpis, ki je bil objavljen junija 2015 se je prijavilo kar 22 prijaviteljev. Komisija je vloge razvrstila v štiri kategorije in izbrala zmagovalce.

Zmagovalec najbolj drzne in perspektivne ideje v letu 2015, v kategoriji srednjih in velikih podjetij, je postalo podjetje LP Mycron, podjetje, ki se je specializiralo za razvoj tehnoloških procesov, s projektom NIAGARA, katerega rezultat je digitalni tiskarski stroj, ki omogoča personalizacijo tiskovin in maksimalno fleksibilnost tiskanja raznovrstnih gradiv. Med pomembnejšimi sestavnimi deli tiskarskega stroja je komponenta, ki je v celoti razvita in proizvedena v podjetju LP Mycon.

najpodjetniska_ideja_4

V kategoriji malih in mikro podjetij je prvo mesto zasedlo podjetje MZK elektro d.o.o., ki je skupaj s partnerji razvilo in patentiralo inovativno tehnologijo BACOM. Patentirana tehnologija pomeni prihranek pri investicijskih stroških in doprinaša k zmanjševanju toplogrednih plinov.

najpodjetniska_ideja_3

Kar 11 prijav je Manager klub prejel v kategoriji študenti. Med njimi je kot najboljšo komisija ocenila podjetniško idejo Predelava mleka- Mlečko, ki so jo pod mentorstvom Vesne Trančar prijavili Veronika Pernat in Natalija Zupanič, študentki Višje strokovne šole na Ptuju. Med dijaki je prvo mesto sta osvojili Sabina Štuhec in Adrijana Petek (mentorica Sonja Šaše) z idejo Glas dežele.

najpodjetniska_ideja_1 najpodjetniska_ideja_2

Na dogodku so bili predstavljeni vsi, ki so prijavili svoje ideje, prva tri mesta v vsaki kategoriji je Manager klub nagradil. Dijaki in študenti so prejeli nagrade v obliki prakse in mentorstva v okoliških podjetjih.

Foto: Manager klub Ptuj

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X