728×90 – glava
728×90 – glava
22. mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah

22. mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah

Konec tedna je v Rušah minil v znamenju 22. mednarodnega strelskega tekmovanja z zračnim orožjem, ki ga je organiziralo strelsko društvo Prvi Pohorski bataljon Ruše.

V soboto se je tekmovanja udeležilo 173 in v nedeljo 202 udeleženca iz 9 držav –Srbije, Avstrije, Slovaške, Hrvaške, Madžarske, Republike Kosovo, Italije, Črne Gore in Slovenije. Prvi dan tekmovanja je bil organiziran v počastitev spomina na 8. januar 1943, na padli I. Pohorski bataljon, in je bil namenjen občinskemu prazniku Ruš.

Drugi dan je potekalo tekmovanje za Grand Prix Ruše 2016, na katerem so se najboljše strelke in strelci potegovali tudi za denarne nagrade. Nedeljsko tekmovanje je bilo za Slovence še posebej uspešno, saj je Kevin Venta postavil nov slovenski državni rekord v streljanju z zračno pištolo, ki ga je leta 1997 postavil Robert Kranjc. Odslej bodo morali novi izzivalci preseči rezultat 585 krogov. K njegovemu uspehu pa je dodala Živa Dvoršak, ki je izenačila lastni finalni rekord v streljanju z zračno puško, 207, 5 kroga, ki ga je leta 2013 postavila na 19. Mednarodnem strelskem tekmovanju z zračnim orožjem prav v športni dvorani v Rušah.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X