728×90 – glava
728×90 – glava
Ustanovna skupščina Lokalne akcijske skupine LAS Drava

Ustanovna skupščina Lokalne akcijske skupine LAS Drava

V začetku lanskega novembra so z objavo javnega poziva tudi uradno pričeli s postopki za ustanovitev Lokalne akcijske skupine (LAS) na področju občin Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju.

V Občini Ruše je LAS popolnoma nov projekt, saj na tem območju doslej ni delovala nobena lokalna akcijska skupina, je pa bila v občini Selnica ob Dravi v obdobju 2007–2013 aktivna Lokalna akcijska skupina Jabolko. V novem obdobju 2014–2020 so se župani občin Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju dogovorili, da se bodo vse tri občine na podlagi bogate skupne zgodovine in tradicije povezale v skupni LAS. Ta iniciativna skupina se je odločila poimenovati LAS po reki, ki jih že od nekdaj povezuje. Po izračunih bi lahko LAS Drava razpolagala z okoli 1,1 milijona evrov, najvišji delež sredstev za financiranje projektov je rezerviran za občino Ruše, nekaj več kot 441 tisoč evrov, 263 tisoč za Selnico in 210 tisoč za Lovrenc.

Ustanovna skupščina omenjene lokalne akcijske skupine bo danes v sredo (27. januarja) v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X