728×90 – glava
728×90 – glava
Priprave na 52. Zlato lisico so v polem teku

Priprave na 52. Zlato lisico so v polem teku

Tekmovanje za zlato lisico predvsem zadnja leta postaja več kot samo športni dogodek. Ekipa prirediteljev že 52. tekmovanja za zlato lisico na mariborskem Pohorju se trudi, da bi najboljšim alpskim smučarkam omogočili čim boljše tekmovalne pogoje, tudi letos jim največ preglavic povzročajo visoke temperature.

Organizatorji sicer zagotavljajo, da imajo dovolj debelo snežno odejo, ki je raztegnjena čez celotno širino smučišča, postavljavci proge tako naj ne bi bili omejeni zgolj na ozek zasnežen pas, tudi na tekmovalni konec tedna pa je vremenska napoved toplo in sončno vreme. Medtem pa organizatorji pripravljajo tudi spremljevalni program, ki se bo odvil v glavnem na Trgu Leona Štuklja. V petek, dan pred tekmovanjem bo že dopoldan bogat glasbeno-zabavni program za naše najmlajše in Lisičkine talente, tako v petek kot v soboto, bo zvečer ob 18. uri javno žrebanje štartnih številk in večerni koncert.

Ob športu in zabavi pa bo to priložnost za druge aktivnosti, med nedeljskim slalomom se bosta sestala gospodarska ministra Slovenije in sosednje Avstrije, potekal pa bo tudi gospodarski forum omenjenih držav. Sicer pa se bo prvi tek sobotnega veleslaloma na snežnem stadionu začel ob 10. uri, drugi tek ob 13. uri, v nedeljo pa se bodo najboljše smučarke v slalomu po beli strmini spustile ob 9.30 uri, pričetek drugega teka pa je predviden ob 12.30 uri. Po zaključku pa bodo podelili še Zlato lisico najboljši smučarki pohorskega pokala. Zaradi odsotnosti Tine Maze, bomo Slovenski ljubitelji smučanja vse upe položili v Ano Drev.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X