728×90 – glava
728×90 – glava
Pohod za ohranitev reke Mure

Pohod za ohranitev reke Mure

Muzej norosti iz gradu Cmurek na Tratah se v teh dneh kar z dvema dogodkoma klanja reki Muri. Da bi obeležili pomen reke Mure za regijo in njene prebivalce, to nedeljo pripravljajo pohod, ki ga skupaj z avstrijskimi kolegi in z Odborom za zaščito reke Mure organizirajo ob Svetovnem dnevu mokrišč.

Pohodniki s pohodom opominjajo in izražajo željo, da Mura od Ceršaka oz. Spielfelda navzdol ostane še naprej brez jezov kot del bodočega mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura – Drava – Donava.

POSNETEK: BEZJAK

Omenjeni pohod se bo v nedeljo pričel ob 9.30 uri v kampu v Murecku (Avstrija), končal pa se bo na gradu Cmurek na Tratah. Organizatorji opominjajo, da grad Cmurek na Tratah ponuja enega najlepših pogledov na reko Muro in njene brzice, na gradu pa je tudi zanimiva razstava »Skrivnostni svet reke Mure«, na kateri so predstavljene fotografije vseh rib, ki jih je mogoče najti v Muri. Tudi februarski bralni krožek, ki ga pripravljajo v Muzeju norosti bodo v središče postavili reko Muro. Spoznavali jo bodo skozi besede mariborskega pesnika Mirka Križmana v pesniški zbirki “Pesmi o Muri – Gedichte von der Mur”. Udeleženci bralnega krožka se bodo sestali v petek, 12. februarja, ob 19. uri.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X