728×90 – glava
Tudi letos ob 40-dnevnem postu akcija 40 dni brez alkohola

Tudi letos ob 40-dnevnem postu akcija 40 dni brez alkohola

Začenja se torej 40-dnevni post, ki za kristjane pomeni pripravo na veliko noč. Postni čas se bo sklenil pred veliko nočjo, namenjen pa je odpovedi razvadam ali dobrinam ter opravljanju dobrih del.

Na pepelnično sredo in na veliki petek, ko zlasti v Katoliški cerkvi velja strogi post, se tako verniki do sitega najejo samo enkrat v dnevu, odpoved mesu in mesnim jedem pa velja tudi vsak petek v postnem času. V Katoliški cerkvi je za pepelnično sredo značilen tudi obred pepeljenja, ki ga duhovniki po cerkvah opravljajo kot znamenje minljivosti. V tem času pa bo, že enajstič zapored potekala tudi tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola. Pripravlja jo Slovenska karitas s svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. 

Post je sicer zelo učinkovita zdravilna metoda s katero boste razstrupili organizem, izgubili nekaj odvečnih kilogramov in si povrnili življenjsko energijo. V krščanstvu se strogega posta držijo vsi, ki so dopolnili osemnajst let in še niso stari šestdeset let. Na ta dan ne jemo le mesa ampak se le enkrat na dan do sitega najemo.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X