728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu v projekt Užitek ob reki – Genuss am Fluss sprejeli novega ponudnika

V Benediktu v projekt Užitek ob reki – Genuss am Fluss sprejeli novega ponudnika

Čezmejni projekt Užitek ob reki – Genuss am Fluss je bil širši slovenski javnosti predstavljen sredi leta 2013. Takrat je projekt, s katerim so se lahko že pred tem pohvalili v avstrijski pokrajini Vulkanland, zaživel tudi v Sloveniji.

Namen širitve projekta na naše območje je bil in je še omogočiti ponudnikom vključitev v promocijo in trženje znotraj omenjene blagovne znamke tudi na avstrijski strani meje. Projekt je za ponudnike zanimiv tudi zato, ker nimajo neposrednih stroškov z vključitvijo. Znamka Užitek ob reki odlikuje kakovostno ponudbo, ponudnike in produkte, regionalno kulinariko, vinotoče, dopolnilne dejavnosti, gostilne ter ponudbo domačih pridelkov in vinogradnikov. V Lenartu je na primer v projekt vključena Gostilna 29, pa tudi lenarška vinska klet, ki se nahaja v Centru Slovenskih goric. V projekt je tudi sicer vključenih vse več slovenjegoriških občin, že od začetka čezmejnega sodelovanja pa je vanj vključena tudi občina Benedikt. In prav tam so v projekt Užitek ob reki sprejeli novega ponudnika. Gre za Penzion Petelin v središču Benedikta. Na krajši slovesnosti ob tej priložnosti je župan občine Benedikt Milan Gumzar med drugim dejal:

POSNETEK: MILAN GUMZAR

Za slavnostno predajo označbe Užitek ob reki so izbrali srečanje benediških babic, ki se srečujejo prav v prostorih Penziona Petelin in ki so, kot je dejal župan Gumzar, zagotovo pomembno vplivale v razvoj kraja, istočasno pa lahko najlepše presodijo, kaj vse se v njihovem okolju z leti spreminja na bolje tudi s pomočjo tovrstnih projektov. Vključitve v projekt Užitek ob reki pa je bila seveda vesela tudi lastnica Andreja Petelin.

POSNETEK: ANDREJA PETELIN

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X