728×90 – glava
Sodelovanje na področju turizma – nepridipravi so se znesli nad Hišo stare Trte

Sodelovanje na področju turizma – nepridipravi so se znesli nad Hišo stare Trte

V petek, 19. februarja, sta na turističnem sejmu v Beogradu Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in Branislav Knežević, direktor Turistične organizacije mesta Novi Sad, podpisala dogovor o aktivnem sodelovanju obeh mest na področju turizma.

Kot je povedala Viherjeva, pismo o sodelovanju izpostavlja, da imata mesti Maribor in Novi Sad velik potencial v razvoju turizma v svojih državah, s potrebo po boljšem regionalnem povezovanju s poudarkom na področju turizma, in da predstavlja sodelovanje med zavodoma temelj za spodbujanje nadaljnjega razvoja turizma obeh mest. Zavod za turizem Maribor pa je aktiven tudi te dni. Že ta petek, 26. februarja, organizira tradicionalno 37. Rez Stare trte, najžlahtnejše trte na svetu, ki v Mariboru raste že več kot 400 let. Prireditev s kulturnim programom bo v petek ob 11. uri pred Hišo Stare trte. Ob tej priložnosti bo potekala tudi simbolična predaja cepičev letošnjim prejemnikom.

Ob tem dodajmo, da je včeraj na socialnem omrežju Facebook zaokrožila fotografija vhoda Hiše stare Trte, ki je porisan z grafiti. Storilci za sramotno dejanje naj ne bili znani, direktorica pa je ob tem nadvse zgrožena in se obenem sprašuje, kje so meje človeške neumnosti, brezbrižnosti in kje je čut za odgovornost.

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X