728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Gašperšič – razen odseka avtoceste Draženci – Gruškovje večjih infrastrukturnih investicij v Podravju ne bo

FOTO: Gašperšič – razen odseka avtoceste Draženci – Gruškovje večjih infrastrukturnih investicij v Podravju ne bo

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič se je v okviru sredinega vladnega obiska Podravja srečal z županom Mestne občine Maribor Andrejem Fištravcem, obiskal je podjetje Energetika Maribor in spregovoril o razvojnih potencialih v Podravju.

V občini Pesnica se je Gašperšič srečal z županoma in predstavniki občine Pesnica in Šentilj, od koder je bilo slišati različne pobude po urejanju infrastrukture na tem območju. Minister žal v aktualni finančni perspektivi do leta 2020 ne vidi možnosti za rekonstrukcijo ceste med Pesnico in Šentiljem, prav tako v tem času še ne bo protihrupnih ograj na tem odseku avtoceste:

POSNETEK: PETER GASPERŠIČ

O poteku del na gradbišču zadnjega odseka podravske avtoceste Draženci – Gruškovje se je minister prepričal na lastne oči in povedal, da bodo v kratkem podpisali še podpis z izvajalci del druge faze, zapletov pa ne pričakuje več. Kot je dejal, računajo na to, da bo ta investicija uspešno zaključena v okviru zastavljenih terminskih načrtov, kar je zelo pomembno za regijo in državo.
Prebivalce Spodnjega Podravja pa zanima tudi, kako je z usodo gradnje hitre ceste med Ptujem in Ormožem. Po besedah ministra so doslej opravili več sestankov z župani. O začetku gradnje se bo mogoče pogovarjati, ko bodo našli rešitev, kje se bo cesta navezovala na obstoječe cestno omrežje.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X