728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Minister Koprivnikar Upravno enoto Pesnica ocenjuje kot primer dobre prakse zaradi povezovanja

FOTO: Minister Koprivnikar Upravno enoto Pesnica ocenjuje kot primer dobre prakse zaradi povezovanja

Upravna enota Pesnica pokriva območje treh občin, Kungoto, Šentilj in Pesnico. V letu 2011 so se preselili v nove prostore trgovsko-poslovnega objekta v samem središču Pesnice, kjer so pod isto streho tudi prostori občinske uprave, Urada za delo Pesnica in Centra za socialno delo.

Prav povezovanje in sodelovanje med omenjenimi službami, ki nudijo nekakšen servis za občane je kot temeljno poudaril tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki se je, v okviru vladnega obiska v Podravju, seznanil z delovanjem upravne enote Pesnica.

POSNETEK: BORIS KOPRIVNIKAR

Ministru je nove prostore, ki so urejeni po vseh ekoloških načelih in so energetsko varčni razkazala načelnica Nevenka Vujačič, ki je ponosna tudi na to, da Upravna enota Pesnica velja za eno najučinkovitejših in za občane – uporabnike vseh upravnih zadev tudi najprijaznejših upravnih enot. Minister Boris Koprivnikar je ob koncu svojega obiska še poudaril, da vlada ne pride v Podravje samo enkrat na leto, ampak je preko svojih služb med prebivalci prisotna prav vsak dan.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je v okviru obiska vlade v Podravju v Selnici ob Dravi srečal še z nekaterimi župani. Ti so od ministra želeli slišati predvsem spodbudne besede glede financiranja občin, minister pa jim je dejal, da se je vedno pripravljen dogovarjati in ob predloženih podatkih iskati konkretne rešitve. Župani so Koprivnikarja opozorili na že večkrat slišano: da se obseg zakonsko določenih nalog stalno povečuje, sredstva za občine pa zmanjšujejo. Minister je to priznal, zato predlaga, da se občine bolje in bolj racionalno organizirajo, kot je to v krizi storila tudi država. Župane je pozval k podajanju konkretnih predlogov glede urejanja financirana občin in lokalne samouprave. Konkretne rešitve pa so danes od ministra pričakovali tudi župani, a jih, kot so ugotavljali po srečanju, niso dobili.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X