728×90 – glava
728×90 – glava
Klik varnostnega pasu vam lahko reši življenje

Klik varnostnega pasu vam lahko reši življenje

Prometno varnostne razmere so bile na območju Policijske uprave Maribor v letu 2015 glede na posledice slabše, kot v enakem obdobju leta 2014. Pri vseh vrstah prometnih nesreč pa izstopa tudi neuporaba varnostnih pasov.

Ta teden, od 14. do 20. marca 2016, bo potekala vseslovenska akcija VARNOSTNI PAS, ki jo skupaj izvajata Javna agencija RS za varnost prometa in Policija. Namen akcije je osvestiti čim več ljudi, da je varnostni pas v prometni nesreči lahko tisti faktor, ki predstavlja razliko med življenjem in smrtjo, saj se še vedno z varnostnim pasom večinoma ne pripenjajo potniki na zadnjih sedežih, v avtobusih, izboljšali pa bi lahko tudi pripenjanje otrok.

Poostren nadzor bodo policisti opravljali na celotnem območju Slovenije. Cilj navedene aktivnosti pa je povečanje stopnje uporabe varnostnega pasu v osebnih vozilih, tovornih vozilih in avtobusih ter zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Ob tem dodajmo, da bo v sredo, 16. marca, v Mariboru na večjem dogodku predstavljena pravilna uporaba varnostnih pasov in projekt Pasavček, skozi katerega je s simpatično maskoto poskrbljeno za spremljanje pripetosti na vsaki vožnji in izobraževanje. Skozi projektno delo in uporabo demo sedežev se v projektu Pasavček prenaša sporočilo akcije naprej, aktivnosti pa temeljijo na pozitivni spodbudi, saj otroci za redno pripenjanje v avtomobilu za nagrado prejmejo figurico pasavčka, ki se z ježki pripne na varnostni pas in jo ima otrok lahko v avtomobilu.

Le klik, ki ga slišimo, ko se pripnemo z varnostnim pasom, lahko reši življenje, zato je uporaba pasu bistvenega pomena.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X