728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: V petek na Regijskem otroškem parlamentu trije učenci iz Upravne enote Lenart

FOTO: V petek na Regijskem otroškem parlamentu trije učenci iz Upravne enote Lenart

Otroški parlament je program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo, ki od leta 1990 deluje pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Kot oblika demokratičnega dialoga se izvaja v osnovnih šolah, nato na nivoju občin in regij in se zaključi z Nacionalnim otroškim parlamentom, ko mladi parlamentarci sedejo v dvorano Državnega zbora.

Mladi so na tak način pozvani, da izražajo svoja mnenja, ideje, dileme in vprašanja, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas. V prvih dneh letošnjega leta so zasedanja potekala v razrednih skupnostih in na šolskem parlamentu, prav tako so svoja mnenja na letošnjo temo – Pasti mladostništva – že soočili na Medobčinskem otroškem parlamentu, ki je potekal 4. marca v Lenartu. Takrat so izvolili tudi predstavnike, ki se bodo ta konec tedna, v petek 18. marca udeležili regijskega zasedanja v Mariboru in 11. aprila še Državnega otroškega parlamenta. Kot nam je sporočila predsednica Društva prijateljev mladine Slovenske gorice, Jasna Lipovž, so to: Gašper Waldhutter iz OŠ Jurovski dol, iz Osnovne šole Sv. Ana je bila izbrana Mojca Simonič in Aljaž Divjak obiskuje Osnovno šolo Lenart.

Kako je 4 marca potekal Medobčinski Otroški parlament v Centru Slovenskih goric v Lenartu si oglejte v spodnji galeriji slik.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X