728×90 – glava
728×90 – glava
Velikonočna razstava na Ptuju, Ptujski gori, v Kungoti in Sveti Trojici

Velikonočna razstava na Ptuju, Ptujski gori, v Kungoti in Sveti Trojici

Eno od razstav v velikonočnem času je pripravilo tudi Turistično društvo Tisa iz Ptujske gore. Velikonočna razstava pisank in prtičkov z velikonočnimi motivi je na ogled še vse do ponedeljka 28. marca. Tudi letos so številni unikatni pirhi našli svoj prostor v bivši krajevni skupnosti pod samo cerkvijo na Ptujski Gori.

Tudi na Ptuju, našem najstarejšem mestu so pripravili Velikonočno razstavo. Turistično društvo Ptuj jo posveča 130 letnici delovanja po naslovom Pomlad v mestu. Razstav bo na ogled med 9. in 18. uro, še vse do 29. marca, v Murkovi ulici na Ptuju. Na letošnji razstavi sodelujejo šole, vrtci, društva žena in deklet, turistična društva, ustanove in posamezniki s Ptujskega, Bele Krajine in Prekmurja. Razstavo so letos obogatili tudi z velikonočnim sejmom, skupaj z Javnimi službami Ptuj, ki bo potekal od 24. do 26. marca, vsak dan od 9. do 14. ure, v četrtek, 24. marca bodo potekale delavnice, v petek pa prikaz pletarske obrti.

Že 25. razstavo pirhov pripravlja tudi Turistično društvo Zgornja Kungota. Razstava, ki bo na ogled od velikega petka, pa vse do torka 29. marca bo postavljena v dvorani v Zg. Kungoti, na sami otvoritvi, ta petek 25. marca, ob 18. uri pa se bodo s kratkim kulturnim programom predstavili tudi učenci tamkajšnje osnovne šole.

Ena večjih in zagotovo tudi zelo obiskanih razstav v severovzhodni Sloveniji je Razstava pirhov v protokolarno razstavnem centru Sv. Martina v Sv. Trojici. Razstava bo odprta na velikonočno soboto, nedeljo in ponedeljek, ob predhodni najavi pa vse do 10. aprila. Kot gostitelji vas bodo v samostanski kleti pričakali člani turističnega društva, društva upokojencev, predvsem kmečke žene in dekleta pa bodo poskrbele za to, da boste lahko poskusili 9 različnih belih mlečnih kruhov oziroma pisank (po stari navadi jih je treba poskusiti vsaj 9, da bi bil potem vso leto močan in zdrav).

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X