728×90 – glava
728×90 – glava
Kaj so povedali najboljši športniki Slovenskih goric?

Kaj so povedali najboljši športniki Slovenskih goric?

Prejšnji petek so športnike leta razglasili  v Jurovskem Dolu, in sicer za območje občin Upravne enote Lenart.

Na prireditvi Športnik leta, ki je potekala v organizaciji Ovtarjevih novic, športnih zvez Lenart in Cerkvenjak ter Radia Slovenske gorice, je naziv naj športne šole prejela Osnovna šola Lenart. Naj perspektivna športnica je postala gimnastičarka Karin Kocbek Bratina, naj-perspektivni športnik taek-wondoist in kickboxar Sven Hojs, naj-perspektivna ekipa pa ekipa malega Nogometa Slovenske gorice U-15. Naziv najboljše ženske ekipe leta 2015 je šel v roke Ženskemu klubu malega nogometa Slovenske gorice, najboljša moška ekipa pa je Klub malega nogometa Benedikt. Naj športnica leta Slovenskih goric je postala tekmovalka Twirling, plesnega in mažoretnega kluba Lenart Lana Žabčič. Lana je v preteklem letu postala državna podprvakinja v twirlingu, v kategoriji „elite nivo freestyle junior.“ Osvojila je še dva naslova državne prvakinje, in sicer med mažoretami v kategoriji solo senior in med pari senior. Uspeh sezone je dosegla na svetovnem prvenstvu v mažoretah, kjer je postala svetovna prvakinja v kategoriji solo, senior. V kategoriji solo, 2 palici pa je osvojila naslov svetovne podprvakinje. Z Lano Žabčič se je na izboru športnika leta pogovarjala Romana Drumlič:

POSENTEK: LANA ŽABČIČ

Športnik leta pa je atlet Atletskega društva Štajerska Gregor Verbošt. V lanskem letu je na državnem prvenstvu osvojil prvo mesto v teku na 1500 metrov in s tem postal državni prvak. Na državnem prvenstvu v krožnih tekih za člane je bil drugi na tisoč 500 metrov, drugi je bil tudi na Študentskem prvenstvu Univerze v Ljubljani, v Mariboru na državnem prvenstvu za mlajše člane na 800 metrov je osvojil 4. mesto, prav tako na finalu atletskega pokala Slovenije v Celju. Nastopa tudi za atletsko člansko državno reprezentanco.

POSNETEK: GREGOR VERBOŠT

Podelili smo tudi priznanje za življenjsko delo na področju športa, ki ga je dobil Janez Verbošt, nekdanji atlet, podpornik športa in nasploh vsestranski športni funkcionar. Že v osnovni šoli v Jurovskem Dolu je začel dosegati prve vidnejše rezultate v teku. Na različnih šolskih tekmovanjih je pometal s konkurenco in kot za šalo osvajal prva mesta. S tekmovanji je nadaljeval tudi po končani osnovni šoli, bil med drugim armijski prvak na 5 tisoč metrov v Mariboru, v Kumrovcu na državnem prvenstvu med 225 udeleženci pa je dosegel 33. mesto. Po koncu svoje aktivne tekaške kariere se je posvetil podjetništvu, dolga leta je finančno je podpiral KMN Mak, ki je igral v 2. slovenski ligi malega nogometa. Pred našim mikrofonom pa je bil skromen in ne preveč zgovoren:

POSNETEK: JANEZ VERBOŠT

Galerijo slik iz prej omenjene prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X