728×90 – glava
728×90 – glava
Menda gre za pomoto in v Lenartu v tem trenutku še ne bo centra za tujce

Menda gre za pomoto in v Lenartu v tem trenutku še ne bo centra za tujce

V javnost je pricurljala novica, da je ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar kljub nasprotovanju prebivalcev Lenarta odredila, da se v nekdanjem hotelu Črni les vzpostavi center za tujce.

V sredo so zato na ministrstvo za notranje zadeve poslali dopis, v katerem izražajo nestrinjanje s takšno odločitvijo. Župan Janez Kramberger izpostavlja, da so jim državni predstavniki obljubljali, da se bodo pred vsakršno takšno odločitvijo posvetovali z lokalno skupnostjo, Šefic pa pravi, da gre za pomoto:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

Naj vas ob koncu samo spomnimo na nekaj datumov in z njimi povezanimi dejavnostmi občine in ministrstva. V četrtek, 3. marca je v Lenartu potekal delovni sestanek Občinskega sveta Občine Lenart s predstavniki Ministrstva za notranje zadeve na temo Namestitveni center za tujce „Črni les“, katerega sta se udeležila tudi državni sekretar Boštjan Šefic in predsednik državnega zbora Milan Brglez. Takrat so pristojni zagotovil, da se bodo o vseh nadaljnjih korakih glede vzpostavitve dislocirane enote Centra za tujce, posvetovali s predstavniki lokalne skupnosti. 16. marca so to zagotovilo na občini prejeli tudi v pisni obliki. Odredba o tem, da se v objektu in okolišu v Zamarkovi 1b (nekdanji hotel Črni les) izvaja dejavnost Centra za tujce, pa je bila v Uradnem listu objavljena pet dni prej, torej 11. marca. Kot je povedal Kramberger, je za objavo v Uradnem listu potrebnih kar nekaj podpisov pristojnih na ministrstvu, sami pa presodite ali je šlo res za pomoto!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X