728×90 – glava
728×90 – glava
Velikonočna razstava na Ptuju, v Kungoti in Sveti Trojici

Velikonočna razstava na Ptuju, v Kungoti in Sveti Trojici

Velika noč je največji krščanski praznik, ki ga ob tradicionalnem obredju in jedilih spremljajo številni sejmi in razstave.

Tudi na Ptuju, našem najstarejšem mestu so pripravili Velikonočno razstavo. Turistično društvo Ptuj jo posveča 130 letnici delovanja, poteka pa pod naslovom Pomlad v mestu. Razstav bo na ogled med 9. in 18. uro, še vse do 29. marca, v Murkovi ulici na Ptuju. Na letošnji razstavi sodelujejo šole, vrtci, društva žena in deklet, turistična društva, ustanove in posamezniki s Ptujskega, Bele Krajine in Prekmurja. Razstavo so letos obogatili tudi z velikonočnim sejmom, delavnicami in prikazi domače obrti. Več pa nam je povedal Peter Pribožič iz Kmetisjko gozdarskega zavoda Ptuj.

POSNETEK: PETER PRIBOŽIČ

Naj vas spomnimo še na druge tovrstne razstave. Že 25. razstavo pirhov pripravlja Turistično društvo Zgornja Kungota. Razstava, ki bo na ogled od velikega petka, pa vse do torka 29. marca bo postavljena v dvorani v Zg. Kungoti. Ena večjih in zagotovo tudi zelo obiskanih razstav v severovzhodni Sloveniji je Razstava pirhov v protokolarno razstavnem centru Sv. Martina, v Sv. Trojici. Razstava bo odprta na velikonočno soboto, nedeljo in ponedeljek, ob predhodni najavi pa vse do 10. aprila. Kot gostitelji vas bodo v samostanski kleti pričakali člani turističnega društva, društva upokojencev, predvsem kmečke žene in dekleta pa bodo poskrbele za to, da boste lahko poskusili 9 različnih belih mlečnih kruhov oz. pisank (po stari navadi jih je treba poskusiti vsaj 9, da bi bil potem vso leto močan in zdrav).

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X