728×90 – glava
728×90 – glava
Pesnica – Na kraju nesreče umrl 41-letni motorist

Pesnica – Na kraju nesreče umrl 41-letni motorist

Včeraj popoldan so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o prometni nesreči v bližini Pesnice pri Mariboru, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa.

Policisti so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je okoli 17.45 ure, 41. letni državljan Slovenije, vozil motorno kolo po regionalni cesti številka 437, izven naselja Pesnica, iz smeri Šentilja proti Mariboru. Ko je z pripeljal v bližino stanovanjske hiše Ranca št. 35, kjer vozišče poteka iz ravnine v levi pregledni ovinek, v izteku ravnine, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste (ovinek) tako, da bi lahko ves čas vožnje obvladoval svoje motorno kolo. Posledica tega je bila, da je pri zaviranju pred ovinkom izgubil oblast nad motornim kolesom in zapeljal na makadamsko bankino, nakar je motorno kolo prevrnilo na desni bok. Motorno kolo je za tem drselo po vozišču regionalne ceste v obcestni jarek. Voznik je po prevrnitvi drsel po vozišču na makadamsko bankino in nato na travnato nabrežino kjer je trčil v kovinski drog prometnega znaka. Pri tem je zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl.

Policija naproša morebitne očividce nesreče, da se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor, Ptujska cesta št. 117 oziroma pokličejo na tel. št. 02 450 20 30 ali na tel. št. 113.  Zadeva bo zaključena s poročilom na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X