728×90 – glava
Nova smrtna žrtev med motoristi

Nova smrtna žrtev med motoristi

Iz Policijske uprave Maribor so nam sporočili, da se je včeraj popoldan na regionalni cesti Slovenska Bistrica – Oplotnica, zgodila prometna nesreča v kateri sta udeležena motorist in tovorno vozilo.

Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci. Policisti so z ogledom, ki sta se ga udeležila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka ter z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila, ko se je 24-letni državljan Slovenije, s tovornim vozilom vključeval v promet, na prednostno regionalno cesto z nekategorizirane ceste in ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu na katerega se je vključeval. Posledica njegove vožnje je bila, da je s svojim vozilom zaprl pot vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z njegove desne strani in sicer iz smeri Oplotnice v smeri Slovenske Bistrice. Voznik motornega kolesa je kljub zaviranju trčil s sprednjim čelnim delom v desno bočno stran kabine tovornega vozila. Po trčenju je motorno kolo odbilo v desno, preko bankine v obcestni jarek, kjer je obležalo. Voznik je po trčenju obležal na travnati površini ob vozišču, kjer je za posledicami prometne nesreče umrl.

Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper voznika tovornega avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom po
323/II členu KZ-1.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X