728×90 – glava
Koncert Otroškega pevskega zbora Kamenčki

Koncert Otroškega pevskega zbora Kamenčki

Otroški pevski zbor Kamenčki, ki ga predstavljajo otroci iz vrtca Lenart, ima že šestnajstletno tradicijo in ga vodi vzgojiteljica Helena Klobasa. V njem prepevajo otroci starejših skupin (Modre, Rjave in Zelene igralnice), ki so pred vstopom v šolo.

Zborček nosi ime po kamenčkih, ki si jih otroci obesijo okrog vratu zmeraj, ko nastopajo. Ti kamenčki se prenašajo iz generacije v generacijo in so zaradi tega še posebej dragoceni, saj nosijo v sebi energijo otrok, ki so prepevali v zborčku že pred njimi. Glasbena vzgoja je pomemben sestavni del estetske in umetnostne vzgoje, saj zagotavlja temelje za skladen in uravnotežen osebnostni razvoj. Koncert Kamenčkov pa zagotovo predstavlja vrh in hkrati zaključek zborčka. Na letošnji koncert, ki bo v Domu kulture Lenart ta četrtek, 21. aprila, ob 18. uri, so nas povabili otroci kar sami, v spremstvu mentorice Helene Klobasa.

POSNETEK: KAMENČKI

Na četrtkovem koncertu pevskega zbora Kamenčki bodo kot gostje nastopili Vokalna skupina IL DIVJI, iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor – Podružnične šole Lenart pa Lara Ivančić, Larissa Vogrin, Jana Zorko, Aneja Bek in Lara Kaučič.

Zbor Kamenčki vrtca Lenart smo gostili tudi v našem studiu…

DSC_0747 DSC_0748 DSC_0749 DSC_0754

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X