728×90 – glava
728×90 – glava
20 let podjetja Soven bodo obeležili z mednarodnim festivalom polstenja in dnevi odprtih vrat

20 let podjetja Soven bodo obeležili z mednarodnim festivalom polstenja in dnevi odprtih vrat

Podjetje Soven iz Selnice ob Dravi, ki se ukvarja s predelavo slovenske ovčje volne, letos obeležuje že 20. obletnico obstoja.

V podjetju, ki je v Sloveniji vodilno na področju predelave ovčje volne slovenskih rejcev ovac, so se odločili da v tem letu naredijo še več za prepoznavnost slovenske volne in predvsem uporabnost tega naravnega materiala v vsakdanjem življenju. V vseh teh letih so svoj asortiman razširili in poleg posteljnine, preje, in pletenih izdelkov, vedno več pozornosti polagajo na uporabo bio volnenega filca v kmetijstvu in vrtnarstvu ter na drugi strani bio volneno izolacijo iz slovenske volne za naravne ekološko varčne hiše. Celoten proces predelave, razen pranja, poteka pri njih, tako se vključujejo tudi v proces izobraževanja tekstilnih tehnikov, izvajajo številne kreativne delavnice polstenja, tkanja ali pletenja. V podjetju Soven se trudijo, da širša javnost prepozna široko uporabno vrednost volne, tudi v kmetijstvu, šolstvu, turizmu, obrti, gospodarstvu in predvsem v lastnem domu – za opremo, na vrtu ali kot material za oblačila, vseskozi pa se zavedati, da je to slovenski, lokalno pridelan material, ki je povsem naraven. Tudi zato pripravljajo ob svoji 20. obletnici Mednarodni festival polstenja in dan odprtih vrat. Pester nabor dogodkov, prikazov, delavnic, razstav in še kaj pripravljajo od četrtka 12. do sobote 14. maja, vsak dan med 9. in 18. uro v njihovih prostorih v Selinici ob Dravi. V podjetju Soven so se v dobro pomoči potrebnih družin odpovedali slovesnemu praznovanju in bodo podarili 20 volnenih odej.

Romana in Maks sta se v sklopu oddaje Kam pa danes vandrava odpravila v Selnico ob Dravi kjer sta obiskala podjetje Soven. Nekaj utrinkov iz vandranja si oglejte TUKAJ .

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X