728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Zasegli droge in več orožja

FOTO: Zasegli droge in več orožja

ZASEG DROGE

Policisti Policijske postaje Maribor I so na podlagi zbiranja obvestil in dokazov pridobili odredbo preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru ter v torek, 10. maja opravili preiskavo stanovanja v stanovanjskem bloku na območju Maribora. V stanovanju biva Mariborčanka, za katero so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da v njem hrani prepovedano drogo, ki je namenjena za nadaljnjo prodajo. Pri preiskavi stanovanja so policisti našla in zasegli prepovedano drogo heroin, kokain, digitalno tehtnico in 37 tablet roza barve z logotipom Porsche, za katere obstaja sum, da so prepovedana droga MDMA, bolj znana pod imenom ecstasy. Zoper osumljeno bo podana kazenska ovadba na ODT Maribor (186/I. členu KZ). Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.

Droga-PP MBI

ZASEG OROŽJA

Policisti PP Maribor II so v preteklih dneh obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini po 191/I čl. KZ-1, katerega storitve je osumljen državljan Slovenije, stanujoč v Mariboru, ki mu je bila na podlagi II. odstavka 157. čl. Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost.

Med obravnavo osumljenega so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri kateri so sodelovali tudi policisti drugih enot in službeni psi policije. Pri tem so bili najdeni in zaseženi avtomatska puška M70 AB2, dve pištoli model M57 (TT), revolver SMITH&WESSON, s pripadajočimi 2661 naboji ter 23 okvirji.

Prav tako so bili pri preiskavi zasežena mobilna telefona, prenosni računalnik in bankovci. Zoper osumljenega bo po zbranih obvestilih podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po I. odstavku, 307. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) ter kaznivega dejanja Nasilja v družini po I. odstavku, 191. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Pridržanemu je bilo 11. maja  zaključeno pridržanje ter izrečen ukrep prepovedi približevanja določenemu kraju in osebam na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije. 

IMG_2286-001 IMG_2208

PRIJETA STORILCA PREMOŽENJSKIH KAZNIVIH DEJANJ

Policisti Policijske postaje Maribor I so 9. 5. 2016, ob 20. uri, na podlagi določil II. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP), odvzeli prostost in odredili do 48. urno policijsko pridržanje za dva Mariborčana, za katera so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da sta izvršila kaznivo dejanje roparske tatvine (207/I. člen Kazenskega zakonika). Prav tako so za enega izmed njiju obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je istega dne, na posebno predrzen način izvršil še eno kaznivo dejanje velike tatvine (205/I-3. člen KZ), v preteklosti pa še več kaznivih dejanj poskusa ropa (člen 206/I v zvezi s 34. čl), tatvin (člen 204/II), velikih tatvin ter kaznivih dejanj z elementi nasilja (povzročitve lahkih telesnih poškodb,…). Po temeljito zbranih obvestilih in zbranih dokazih je bil osumljenec 11. 5. 2016, ob 15. uri priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor. Omenjenemu grozi od enega leta do desetih let zaporne kazni. Drugi osumljenec je bil izpuščen na prostost, saj so prenehali razlogi zaradi katerih je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Za oba so policisti podali kazensko ovadbo.

Foto: Policijska uprava Maribor

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X