728×90 – glava
728×90 – glava
Minuli konec tedna je bil spet v znamenju hudih prometnih nesreč

Minuli konec tedna je bil spet v znamenju hudih prometnih nesreč

Obveščam vas, da so policisti policijske postaje Lenart, zraven svojega rednega dela, v minulem koncu tedna obravnavali naslednje »izstopajoče« dogodke:

V petek 20. maja so obravnavali prometno nesrečo na relaciji Lenart-Sv. Ana, kjer sta trčili dve vozili. Povzročitelj nesreče je iz kraja pobegnil. Policija ga še išče. Okoli 21. ure se je na policijski postaji oglasila gospa, ki je prijavila tatvino kokoši. Po ogledu policije so ugotovili, da je kokoši odnesla lisica. V petek so obravnavali še povoz divjadi na relaciji Malna-Velka.

Tudi sobota ni minila brez intervencij. V jutranjih urah so obravnavali povoz divjadi na relaciji Ihova-Trstenik. Na območju Zgornjega Partinja se je zgodila prometna nesreča. Vinjeni voznik osebnega vozila je najprej trčil v traktorski priključek nato še v osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je bil voznik vozila pod vplivom alkohola, brez izpita ob tem pa je vozil neregistrirano vozilo. Okoli 15. ure so obravnavali povoz divjadi na območju Spodnje Voličine. Okoli 17. ure so bili policisti obveščeni o napadu psov na psa občanke. Obravnavali so še dve prometni nesreči. Eno na območju Lenarta, kjer sta trčili dve osebni vozili, drugo na območju Viničke Vasi, kjer je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in trčila v prometni znak.

V nedeljo ob 9.40 so bili poklicni gasilci JZZPR Maribor, PGD Gornja Radgona in Sveta Trojica napoteni na lokalno cesto Sveta Trojica–Osek v občini Sveta Trojica, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in pristal na strehi v obcestnem jarku. Voznik se je pri tem hudo telesno poškodoval. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, postavili vozilo na kolesa, odklopili akumulator na vozilu in pomagali reševalcem pri prenosu ponesrečenca iz vozila. Reševalci NMP RP Lenart so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

Policisti policijske postaje Lenart so obravnavali še prometno nesrečo v Malni. Vinjeni voznik traktorja je trčil v osebno vozilo. Obravnavali so še kršitev prepovedi približevanja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob tem dodajmo, da so policisti policijske uprave Maribor minuli konec tedna obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom. V petek ob 20.15 uri se je na lokalni cesti Pernica – Jakobski dol, izven naselja Vukovje, UE Pesnica, pri hiši Vukovje št. 63, zgodila prometna nesreča. 23-letni državljan Slovenije je vozil osebni avtomobil po lokalni cesti, iz smeri Pernice proti Jakobskemu dolu, izven naselja Vukovje. Ko je pripeljal v bližino hiše Vukovje št. 63, kjer vozišče najprej poteka v levi blagi pregledni ovinek, nato pa čez prevoj v desni nepregledni ovinek, svojega vozila ni vozil s tako hitrostjo, glede na potek ceste, da bi ga ves čas obvladoval. Med vožnjo čez prevoj v desni ovinek, je kljub zaviranju, zapeljal preko sredine vozišča, kjer je s prednjim levim čelnim delom vozila trčil v prednji levi čelni del osebnega avtomobila, katerega je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 82-letni državljan Slovenije. Po trčenju je vozili odbilo vsakega na svojo desno stran. V nesreči je bil 82-letni državljan Slovenije tako telesno poškodovan, da je na kraju umrl. Nastala je premožensjka škoda, ki skupaj po nestrokovni oceni znaša 15.000,00 €. Zoper 23-letnega voznika osebnega avtomobila bo na ODT Maribor podana kazenska ovadba po čl. 323/II KZ-1.

Fotografija je simbolična

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X