728×90 – glava
V Jurovskem Dolu srečanje oktetov in malih vokalnih skupin, v Cerkvenjaku večer ljudskih pesmi

V Jurovskem Dolu srečanje oktetov in malih vokalnih skupin, v Cerkvenjaku večer ljudskih pesmi

Jurovski oktet, ki deluje v okviru Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol prireja peto srečanje oktetov in malih vokalnih skupin.

Tudi letos bo prireditev potekala na prostem, na trgu v središču Jurovskega Dola, in sicer to soboto, 18. junija od 20. ure dalje. Kot so nam sporočili organizatorji, bodo v kulturnem programu sodelovali: Vokalna skupina Vilinke iz Boštanja pri Krškem, Mešani pevski zbor KUD Oton Župančič Sora iz Medvod, Miklavški oktet iz Miklavža pri Ormožu, Podpeški oktet iz Preserja, Učiteljski oktet Pa kol kr tolk iz Logatca, Gorenjski oktet iz Zgornje Besnice in domačini – Jurovski oktet.

Že dan prej, v petek (17. Junija) pa se velja odpraviti v dom kulture v Cerkvenjak, kjer sekcija ljudskih pevcev Društva upokojencev Cerkvenjak organizira večer ljudskih pesmi. Pričel se bo ob 18. uri, na prireditev pa so vabljeni – kot pravijo organizatorji – vsi, ki znajo prisluhniti in ceniti izročilo ljudske pesmi in z njo občutiti posebno doživetje, ki jo iz davne preteklosti opisuje pesem.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X