728×90 – glava
728×90 – glava
Senegalska gospodarska delegacija v Sveti Trojici

Senegalska gospodarska delegacija v Sveti Trojici

Obisk v Sloveniji je včeraj zaključila  senegalska gospodarska delegacija, ki se v naših krajih mudi na povabilo zavoda Most Povezave Evropa – Afrika.

Gre za zavod, ki ima sedež na Ptuju, deluje pa predvsem na področjih gospodarstva, kulture, človekoljubnih dejavnosti, ekologije in podobno. Delegacija, v kateri je bila tudi ministrica za živinorejo Senegala Aminata Mbengue – Ndiaye, je v četrtek med drugim obiskala tudi Sveto Trojico in si skupaj z županom in podžupanom Darkom Frasom in Brankom Novakom ogledala trojiško cerkev, samostan, domačiji Novak in Švarc, obiskala pa je tudi podjetje Agroremont. V tem tednu so med ostalim obiskali tudi Trnovsko vas, kmetijo Cetl na Spodnji Ščavnici in kmetijo Kramberger v Lenartu. Na konferenci, ki so jo pripravili v Sveti Trojici, so med drugim predstavili Senegal, obmorsko državo v zahodni Afriki, ki ima okoli 12 milijonov prebivalcev. Vodilna panoga v državi je živinoreja, eden večjih problemov, s katerim se srečujejo, pa je nizka proizvodnja mleka, le od enega do treh litrov na dan. Težava je tudi v pomanjkanju ustrezne kmetijske mehanizacije. Slovenijo so gostje iz Senegala obiskali prav z namenom, da si pri nas ogledajo dobre prakse na omenjenih področjih in nekaj od tega prenesejo tudi v svojo državo. Pogovarjali smo se z direktorico zavoda Most Povezave Evropa – Afrika Ivico Ličen:

POSNETEK: IVICA LIČEN

Naša sogovornica pa je bila tudi ministrica za živinorejo Senegala Aminata Mbengue – Ndiaye:

POSNETEK:  AMINATA 

IMAG0222_BURST001

Senegalci so bili torej z videnim v Sloveniji zadovoljni, kar je potrdil tudi včerajšnji gostitelj, župan občine Sveta Trojica Darko Fras:

POSNETEK: DARKO FRAS

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X