728×90 – glava
728×90 – glava
Obisk ministra Počivalška v Pesnici in Kungoti

Obisk ministra Počivalška v Pesnici in Kungoti

V petek, 24. junija, dan pred slovenskim praznikom Dnevom državnosti, v Pesnico in Kungoto prihaja Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Obisk bo pričel dopoldan ob 9.30 na Svečinskem gradu, ko mu bo župan Igor Stropnik predstavil problematiko razvoja turistične dejavnosti v regiji in izpostavil najbolj pereče probleme, s katerimi se v Slovenskih goricah spopadamo, predvsem neustrezna davčna politika, neurejena infrastruktura in pomanjkanje subvencij.

Predstavniki ministrstva bodo zbranim predstavili možnosti za pridobitev subvencij in odgovarjali na vprašanja lokalne skupnosti. Minister Počivalšek si bo nato ogledal „Srce med vinogradi“ in vinsko klet Doppler, nato pa se odpravil proti Pesnici. V tej občini je načrtovan ogled podjetja KgK v industrijski coni, ko bodo ministra seznanili s trenutnim stanjem in prihodnostjo lesno-predelovalne industrije mikro – malih in srednje velikih podjetij v regiji

Gre za pogled na subvencioniranje proizvodnje, likvidnost bank, strokovne kadre, plače in obremenitve plač, delovno zakonodajo, promocijo dejavnosti, združevanje v tej panogi in sodelovanje lokalne skupnosti. Delegacija z gospodarskega ministrstva si bo ogledala še Štajerski tehnološki park in ob 13. uri predvidoma zaključila obisk.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X