728×90 – glava
728×90 – glava
Na Turu po Slovenski turnokolesarski poti

Na Turu po Slovenski turnokolesarski poti

V ponedeljek, 18. julija sta se Pia Peršič in Andrej Martinčič podala na novo, 1.800 km dolgo krožno kolesarsko pot, ki jo bosta premagala v enem kosu.

Na območje turistične destinacije Maribor-Pohorje bosta prikolesarila danes, v petek, 22. julija, ko ju bo moč srečati tudi na kontrolni točki v Hiši Stare trte na mariborskem Lentu. Po obsežnem delu na terenu, ki ga je opravila Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije, so namreč letos uradno odprli 1800 km dolga krožna Slovensko turnokolesarsko pot. Ta obsega vse pomembnejše slovenske gorske in hribovske skupine in premaguje kar 50 tisoč višinskih razlik v vzponu ter poteka mimo 109 kontrolnih točk in 50 planinskih postojank. Pia Peršič iz Društva za kulturno dediščino in inovativni turizem NaTuro in Andrej Martinčič, ultratekač iz Krškega, ki v slovenskem prostoru uokvirja načela vztrajnosti sta si tako zadala prav poseben izziv, saj bosta omenjeno pot prevozila v enem kosu.

Njune etape na področju turistične destinacije Maribor – Pohorje so: v petek, 22. julija: Gorišnica Maribor, v soboto (23. julija) Maribor – Ruška Koča in v nedeljo (24. julija) Ruška koča – Ribniška koča. Preostale kontrolne točke v naši destinaciji pa so še: Sveta Trojica, Maistrov stolp Zavrh, Mariborska koča in Dom na Osankarici.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X