728×90 – glava
728×90 – glava
Mariborski župan razpustil koalicijo

Mariborski župan razpustil koalicijo

Po vedno glasnejših kritikah iz koalicijskih vrst na račun dela županove ekipe je mariborski župan Andrej Fištravec včeraj sprejel odločitev, da razpusti koalicijo.

Kot je dejal, želi s tem narediti prostor za odgovorne odločitve in zastavljene projekte ter s tem zagotoviti prihodnost mesta. Ob podpisu koalicijske pogodbe, ki je med drugim vsebovala zloglasno obljubo o zagotovitvi 5000 novih delovnih mest, je imela koalicija v sestavi Liste župana Andreja Fištravca, Gasilcev Maribora, DeSUS, Stranke mladih – Zeleni Evrope in NSi 23 glasov v 45-članskem mestnem svetu. Čez nekaj časa so se začeli izstopi iz županove svetniške skupine, prejšnji teden pa naj bi o izstopu iz koalicije začel razmišljati tudi DeSUS. Župan Fištravec je ob tem povedal:

POSNETEK: ANDREJ FIŠTRAVEC 

      FISTRAVEC (28-JUL)

Ob tem dodajmo, da odločitev mariborskega župana Andreja Fištravca, da razpusti koalicijo, v mestni opoziciji razumejo le kot politični manever. Kot je na primer izpostavil vodja kluba samostojnih svetnikov Sašo Papp, je edino, kar šteje, nepreklicni odstop Fištravca. Naj razmisli o odstopu, županu svetujejo tudi v SMC. Po besedah Pappa je očitno, da ima Fištravec v svojih vrstah še večje težave, kot se je predvidevalo v zadnjem času. V Listi za pravičnost in razvoj po besedah Lidije Divjak Mirnik najnovejšo potezo župana ocenjujejo kot slepilni manever z namenom, da postane njegovo delovanje in delovanje javnih podjetij popolnoma brez nadzora. V Fištravčevi svetniški skupini pa županovo odločitev razumejo in menijo, da bo že na naslednji seji mestnega sveta boljše vzdušje.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X