728×90 – glava
728×90 – glava
Praznovanje Marijinega vnebovzetja v Radehovi

Praznovanje Marijinega vnebovzetja v Radehovi

Praznovanje Marijinega vnebovzetja je vsako leto prav posebej slovesno v Radehovi, kjer stoji kapela Sv. Marije Pomagaj.

Slovesno praznovanje tega Marijinega praznika bo v ponedeljek, 15. avgusta, ob 10.30 uri, sveto mašo pa bo vodil gospod nadškof Dr. Franc Kramberger. Kot so sporočili iz Turističnega društva Radehova, tudi letos po sveti maši pripravljajo srečanje in druženje krajanov in vseh, ki bodo v ponedeljek prišli v Radehovo.
Naj povemo, da je Cerkev v Radehovi bila zgrajena leta 1893, postaviti pa jo je dala družina Stipar. Cerkev je bila temeljito obnovljena leta 1983, kasneje pa je bil dodan še večji kor. Ob pomoči nekdanjega kaplana pri Lenartu, dr. Ludvika Počivavška, so krajani z donatorji kupili orgle, sledilo je še ozvočenje in obnova kipov, zamenjali so lestence ter spovednico. Ob cerkvi je postavljen studenec. Urejene se klopce, potke in cvetoče grmovnice, za kar skrbijo člani Turističnega društva Radehova. V začetku leta ob cerkvici postavijo presmec, tam poteka tudi blagoslov velikonočnih jedi, sveta maša je na vnebohod ali križevo, na binkoštni ponedeljek in na malo mašo, glavno praznovanje in žegnanje, ki ga vestno pripravlja Turistično društvo Radehova, pa vsako leto poteka 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X