728×90 – glava
728×90 – glava
Policisti tokrat poostreno nad voznike enoslednih motornih vozil

Policisti tokrat poostreno nad voznike enoslednih motornih vozil

V obdobju od 12. do 15. avgusta so policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

V poostrenem nadzoru so kontrolirali 289 voznikov enoslednih motornih vozil, ob tem pa ugotovili 52 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa.

Zaradi kršitev so 40 kršiteljem izrekli globo, 8 kršiteljem pa opozorilo. Zoper 4 kršitelje so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V  poostrenem  nadzoru  so 158 voznikom enoslednih motornih vozil odredili preizkus  alkoholiziranosti,  ob tem pa ugotovili, da je 11 voznikov vozilo pod vplivom alkohola.

V  sklopu  poostrenih aktivnosti so v nedeljo, 14. avgusta med 14. in 21.uro  izvajali  poostren nadzor cestnega prometa, v katerem so kontrolirali124  voznikov enoslednih motornih vozil. S tovrstnim nadzorom bodo policisti, kot so sporočili, nadaljevali tudi v prihodnje.

Ob  tem vsem voznikom  enoslednih  motornih  vozil  svetujejo,  naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram in stanju cest, svojim sposobnostim ter da uporabljajo ustrezno  zaščitno opremo in da se na vožnjo vedno odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju.

Fotografija je simbolična.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X