728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu danes koncert slovenskih zimzelenih popevk

V Lenartu danes koncert slovenskih zimzelenih popevk

V okviru Len-arta, poletnih kulturnih prireditev v Lenartu, lahko ta petek, 19. avgusta, prisluhnete koncertu slovenskih popevk Black Coffee.

Koncert bo potekal v lenarškem domu kulture, začel pa se bo ob 20. uri. Slovenske popevke so kot besedilo pesmi Orion, ki govori, »Čez tisoč let, ko naju več ne bo, na nebu Orion sijal bo še«…  so večne, brezčasne, zimzelene, vedno znova zažarijo in lepe misli budijo.

Popevke iz obdobja, ko je čas tekel v drugačnem tempu in je glasba vtisnila pečat življenju, sporočajo izvajalci petkovega koncerta. Pesmi iz »zlatih časov« slovenske popevke, skladbe Nad mestom se dani, Ne čakaj na maj, Vozi me vlak  v daljave, Orion in druge,  takrat pod mojstrskim vodstvom dirigenta Jožeta Privška, bodo znova zazvenele sveže, mladostno, pa vendar nostalgično, tokrat v izvedbi Sama Ivačiča in Karin Zemljič-vokal, Roberta Ožingerja- klavir, Luke Hermana Gaiserja-kontrabas, Jožeta Zadravca- bobni (opcija Stane Hebar – kitara, Boris Majcen – trobenta, Grega Zver –saksofon).

Vsi glasbeniki so akademsko izobraženi in delujejo v različnih zasedbah v Sloveniji, v preteklih letih so sodelovali tudi z vodilnimi imeni slovenske popevke, z Otom Pestnerjem, Eldo Viler, Nušo Derenda.

Fotografija je simbolična.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X