728×90 – glava
728×90 – glava
Tudi na letošnji AGRI pestra slovenjegoriška ponudba

Tudi na letošnji AGRI pestra slovenjegoriška ponudba

Društvo za razvoj podeželja Las Ovtar Slovenskih goric se tudi letos skupaj s ponudniki s pristno in domačo Ovtarjevo ponudbo predstavlja na 54. mednarodnem kmetijsko živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni.

Danes, na dan podeželske mladine, dan oračev in dan Pomurja, bodo na sejmišču prisotni kmetija Kramberger – Šteinbauer Lenart, Zadruga Dobrina Jurovski Dol, Izletniška kmetija Šenveter s Svete Ane in domača obrt Ivan Vajngerl iz Svete Trojice.

V nedeljo bo Agra v znamenju čebelarjev, gozdarjev in kmetijske tehnike in takrat se bodo predstavljali kmetija Kramberger Lenart, Darinka Čuček iz Lenarta, Vinotoč Pučko Cerkvenjak in ročna dela Marta Žižek iz Lenarta.

V ponedeljek, ki bo namenjen govedorejcem, veterinarjem in živilcem, bodo na sejmu prisotni družina Senekovič iz Lenarta, predelava polžev Fras iz Benedikta, vinogradništvo Križovnik Jurovski Dol, pripravljajo pa tudi prikaz klepanja kose.

V torek, ko imajo svoj dan vinogradniki, se bodo na Agri predstavljali izletniška kmetija Bunderla iz Lenarta, društvo Sapientia iz Vitomarcev, vinotoč Polič Sveta Ana in harmonikar.

Harmonika ne bo manjkala niti v sredo, ko bo dan slovenskih zadružnikov in prašičerejcev, takrat bodo na sejmu kmetija Sirk Lenart, Beba Šafarič iz Cerkvenjaka in izletniška kmetija Breznik Cerkvenjak.

In še zadnji dan sejemske prireditve, v četrtek, na dan ekološkega kmetijstva, se bodo v Gornji Radgoni predstavljali kmetija Kekec iz Svete Trojice, kmetija Merčnik iz Benedikta in vinotoč Kramberger iz Lenarta.

Fotografija je simbolična.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X