728×90 – glava
728×90 – glava
V soboto bomo v Slovenskih goricah že četrtič odstirali Agatine skrivnosti

V soboto bomo v Slovenskih goricah že četrtič odstirali Agatine skrivnosti

Las Ovtar in Razvojna agencija Slovenske gorice ta konec tedna, v soboto (27. avgusta) že četrtič pripravljata projekt, imenovan Agatine skrivnosti.

Gre za inovativni pristop predstavitve resnične ljubezenske zgodbe med Friderikom Herbersteinom in Agato Nurnberger, ki je ob koncu 16. stoletja pomembno zaznamovala osrednji del Slovenskih goric. Tudi letos so organizatorji zgodbo doktorja Ožabalta Ilauniga Črni križ pri Hrastovcu o nesmrtni ljubezni Agate in Friderika povezali skozi pet novih gledaliških uprizoritev ter s pohodom med kulturnimi in naravnimi danostmi tega območja. Govori Renata Vajngerl s tukajšnje razvojne agencije:

POSNETEK: RENATA VAJNGERL

Podrobneje o gledaliških uprizoritvah pa Miroslav Mauko, predsednik Kulturnega društva Delavec:

POSNETEK: MIROSLAV MAUKO

Povejmo, da je na že prej omenjeni likovni natečaj za otroke in mladostnike na temo tajna poroka in Friderikov odhod na vojsko prispelo 142 likovnih del, 24 skupinskih in 118 posamičnih, ki jih je ustvarjalo 166 različnih avtorjev. Velika večina avtorjev je svoje likovne izdelke poslala preko šol in mentorjev, dva posameznika pa sta na natečaju sodelovala samostojno. Izdelki so bili razdeljeni v dve starostni skupini; do 11 ter od 12 do 18 let. Otvoritev razstave omenjenih del je bila včeraj (v ponedeljek), razstava pa bo v občinski avli v Lenartu na ogled do sredine septembra. Predstavnica posebne tričlanske komisije, ki je ocenila prispela dela, Andreja Štancer o najuspešnejših ustarjalcih:

POSNETEK: ANDREJA ŠTANCER

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X