728×90 – glava
728×90 – glava
Neurja z močnim deževjem na Štajerskem povzročila nevšečnosti

Neurja z močnim deževjem na Štajerskem povzročila nevšečnosti

Neurje, ki se je včeraj popoldne razbesnelo nad severovzhodno Slovenijo, je veliko nevšečnosti povzročilo predvsem na območju Šentilja in Pesnice.

Številne kraje po Sloveniji so včeraj poznopopoldne in zvečer zajela neurja z močnimi nalivi in orkanskim vetrom. Na našem koncu je bilo najhuje v občinah Šentilj in Pesnica, kjer so največ težav povzročile meteorne vode, ki so zalivale individualne stanovanjske hiše in javne objekte, padala pa je tudi toča, ki je klestila po poljih, vinogradih in sadovnjakih. Veliko dela so imeli tudi v mestni občini Maribor, kjer so poklicni in prostovoljni gasilci posredovali 200-krat. V relativno kratkem času je padla ogromna količina padavin in kot so sporočili iz podjetja Nigrad, se je deževje znova izkazalo kot preobilno za mariborsko mestno kanalizacijo, ki ni bila zmožna odvesti vse odpadne padavinske vode.

poplave

Foto: splet

Mi smo danes poklicali šentiljskega župana Štefana Žvaba, ki je o včerajšnjem neurju povedal:

POSNETEK: ŠTEFAN ŽVAB

Na občini so še pojasnili, da bodo, ko bodo zbrali okvirne podatke, takoj sklicali komisijo za komunalno gospodarstvo in infrastrukturo, saj se je izkazalo, da je največ težav s kanalizacijskim omrežjem, ki ni preneslo večje količine vode ter s plazovi in cestami, ki jih bo potrebno takoj sanirati. Šentiljski župan  bo tudi predlagal, da v rebalans občinskega proračuna vključijo dodatna sredstva za odpravo posledic ujme ter da dodatno pomagajo tudi gasilcem.

Hudo je bilo tudi na območju občine Pesnica. Govori tamkajšnji župan Venčeslav Senekovič:

POSNETEK: VENČESLAV SENEKOVIČ

neurje toča

Foto: splet

 

 

 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X