728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Sven Hojs iz Lenarta svetovni prvak v Kickboxu

FOTO: Sven Hojs iz Lenarta svetovni prvak v Kickboxu

Sven Hojs iz Slovenskih goric je na Irskem nedavno postal svetovni kickboxing prvak. Z največjim veseljem so ga pozdravili prav vsi domači in sosedje iz Cafove ulice v Lenartu. 

Mladi, 15-letni Sven Hojs iz Lenarta, član Kluba BV Proficio Group Hwarang iz Maribora, je v irski prestolnici Dublin, osvojil naslov svetovnega prvaka v kickboxu za kadete do 52 kilogramov in tako dopolnil bero odličij z velikih tekmovanj, saj je že doslej v Sloveniji osvojil vse kar se je dalo, bil pa je tudi evropski prvak, večkrat je zmagal na svetovnem in evropskem pokalu, na odprtem prvenstvu Nizozemske, sedaj pa je kot član slovenske reprezentance stopil na svetovni vrh.

sven-hojs-sp1a sven-hojs-sp1b sven-hojs-sp1d sven-hojs-sp1e sven-hojs-sp1f sven-hojs-sp1g sven-hojs-sp1h sven-hojs-sp1i sven-hojs-sp1j sven-hojs-sp1l

Sven je ob tem ostal brez besed in je seveda ponosen na svoj uspeh, je pa športni nadebudnež iz Lenarta razočaran, da se v Sloveniji premalo spodbuja k razvoju kickboxa, ki je sicer med ljudmi iz dneva v dan bolj priljubljen šport.

Foto: Oste Bakal

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X